Aldri før har flere falt fra arbeidslivet: – Fra røykepause til helsepause

Publisert

Hvordan kan arbeidsgivere forebygge sykdom og sørge for at flest mulig holder seg i arbeid? Og hva kan gjøres fra politisk hold for å bidra til å skape flere helsefremmende arbeidsplasser.

Det var tema under If Skadeforsikrings Arendalsuka-arrangement Aldri før har flere falt fra arbeidslivet. Hvordan snur vi trenden?. Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo, var en av debattantene på scenen. Mee Eline Eriksson, fagdirektør for forebyggende helse i NHO Geneo, var ordstyrer. 

Et bakteppe for samtalen var at det nå er 20 år siden første avtalen om inkluderende arbeidsliv kom på plass. 

Siden den gang har antallet utføre steget dramatisk, og dårlig mental helse blir en stadig større årsak til både langtidssykemeldinger og uførhet. 

- Vi kan ikke stigmatisere, det vil ikke hjelpe. Men noen ganger må vi ha regulering og tilrettelegging, sier Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo. 

Arbeidsgivere har et ansvar når det gjelder ansattes trivsel på jobb. Som mange vet har fysisk aktivitet og psykisk helse en sammenheng. Kan arbeidsgivere forebygge sykdom og sørge for at flest mulig holder seg i arbeid ved å innføre en "helsepause"? 

- Vi må først og fremst begynne med barna, kosthold og ernæring. Vi må ha en forebyggende innsats når vi vet at problemene begynner tidlig, sier Bekkemellem. 

 

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: