Helse- og velferdspolitikk

Publisert

Her finner du politiske saker for Helse og Velferd.

 1. Hvem rammes hvis kommersielle aktører fases ut?

  I dag leveres 90 prosent av de norske helse- og omsorgstjenestene av det offentlige. Cirka 10 prosent leveres av private bedrifter på oppdrag for det offentlige, som for eksempel fastleger (som er selvstendig næringsdrivende), rehabiliteringsinstitusjoner, hjemmetjenester og bo- og omsorgstjenester, skriver Torbjørn Furulund i Klassekampen.

 2. Ignorerer erfaringer fra norsk helsevesen

  - Det amerikanske samfunnet, hvor man er avhengig av blant annet helseforsikring for å få behandling på offentlig sykehus, er ikke sammenlignbart med den norske og skandinaviske modellen. Det tror vi de aller fleste er enige om. Likevel er det akkurat dette Havig, Hollister og Harrington forsøker når de serverer en rekke udokumenterte påstander om private sykehjem i Norge i DN 28. mars, skriver Anne-Cecilie Kaltenborn og Karita Bekkemellem i Dagens Næringsliv.

 3. Helsenæringen må inkluderes i arbeidet med ny folkehelsemelding

  Helse- og omsorgsdepartementet er i gang med arbeidet rundt en ny folkehelsemelding, som skal legges frem våren 2023. Politikerne våre må ha en plan for hvordan vi skal sikre bedre helse for alle, og norsk næringsliv er en viktig brikke her, skriver Grete Karin Berg, Karita Bekkemellem og Torbjørn Furulund i Dagens Medisin.

 4. Når ideologi blir viktigst

  - For meg er det en gåte hvordan noen etter erfaringen med pandemien vil fjerne de såkalte private kommersielle aktørene fra helse og omsorg, skriver Ingvild L. Kristiansen, adm. dir. i Stendi i et innlegg i DN.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: