God oppslutning om privat drift

Publisert

#205

sykehjem.

Flertallet er positive til at kommersielle selskaper driver sykehjem, asylmottak, barnevern og andre offentlige tjenester, viser en NHO-undersøkelse utført av TNS.

- 55 prosent av oss syns det er ok at kommersielle selskaper tjener på å utføre offentlige tjenester, melder ABC-nyheter. Se omtale i ABC-nyheter.

59 prosent av de 1012 spurte i en undersøkelse TNS gjennomførte for  NHO i juni, er helt eller delvis enig i at velferdstjenestene blir best når offentlig og private konkurrerer på kvalitet og pris for å gi en god miks av tjenester til befolkningen. Rundt 80 prosent av velgerne til Høyre, Frp og KrF, 62 prosent av MDGs, 51 prosent av Venstres er enig i det. Lavest oppslutning for de rpivate er det blant dem som stemmer Rødt (20 prosent) og SV (11).

 55 prosent mener det må være lov for private selskaper å tjene penger på å utføre velferdstjenester for det offentlige. Og oppslutningen om private tilbydere ser ut til å øke. 60 prosent syns nå det er riktig at private firmaer får konkurrere om utførelsen av tjenester som kommunen har ansvar for, mot 54 i 2016 og 53 i 2005.

Hva med de ideelle? - Det er overraskende og interessant at folk er mer positive nå enn i fjor, når det gjelder private tilbydere til offentlige tjenester. Folk har sikkert skjønt at det handler om å levere private tjenester på vegne av det offentlige, ikke i stedet for det offentlige, sier adm. dir. Anne-Cecilie Kaltenborn i NHO Service til ABC Nyheter.

- Ingen mener annet enn at velferdsgoder skal være et offentlig anliggende. Det eneste vi snakker om, er det å ha flere typer bedrifter som leverer, legger hun til.

Velferdstjenestene blir best når offentlige og private konkurrerer på kvalitet og pris for å gi en god miks av tjenester til befolkningen, lyder en av påstandene i undersøkelsen. - Innebærer formuleringen om at dette skal gi en god miks av tjenester til alle, at det er et ledende spørsmål? - Det er vanskelig å si. Men det ser ikke ut som om de som svarer, har vanskeligheter med å svare på det. Og begrepet velferdsmiks er et begrep som byrådsleder Raymond Johansen selv brukte på Arendalsuka i fjor for å beskrive et ønsket samarbeid mellom offentlige og private, sier direktør Kaltenborn.

  Mer om undersøkelsen 

 

 
6 av 10 er enig i at velferdstjenestene blir best når offentlig og private konkurrerer på kvalitet og pris for å gi en god miks av tjenester til befolkningen. 

 

 

 

 

 

 

 
 
Mellom 5 og 6 av 10 (55 prosent) mener det må være lov for private selskaper å tjene penger på å utføre velferdstjenester for det offentlige. 

 

  

 
 
 
6 av 10 synes det er riktig at private firmaer får konkurrere om utførelsen av tjenester som kommunen har ansvar for – noen flere enn i 2005 og 2016. 

 

 

 

 

 

 

 

 Vel 6 av 10 mener det er helt greit eller for det meste greit at flere konkurrerer om å utføre offentlige tjenester på vegne av det offentlige.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: