Velferdsinnovatørene: - Vi spiller en rolle

Publisert

#205

Daglig leder i BOenheten Sissel Fredheim (t.v.), adm dir i Aberia Healthcare Nina Torp Høisæter, daglig leder i Trygg Hjemme AS Toril Bøhler og sjef forretningsutvikling i Aleris Omsorg Geir Lægreid.

På møtet "Velferdsprofitører eller velferdsinnovatører?" under Arendalsuka slo gründerne tilbake. - Vi spiller en rolle, sa Nina Torp Høisæter i Aberia Healthcare på vegne av velferdsinnovatørene.

- Jeg har fått være med på en fantastisk reise. Jeg har vært 30 år i omsorgsbransjen. Vi omsorgsgründere spiller en viktig rolle i velferdsstaten. Kvaliteten på de tjenester som private driver for det offentlige er udiskutabel. Brukerne og oppdragsgiverne er fornøyde, sa Nina Torp Høisæter i Aberia Healthcare.

- Vi private spiller en rolle. Mange av oss velferdsgründere er kvinner og det er viktig at vi får muligheter til å slippe til. Derfor vil jeg si til SV og Rødt: Det er nok nå. Slutt å kalle oss velferdsprofitører.

Torill Bøler fra Trygg Hjemme fulgte opp:

- Det er ikke politisk ideologi som skal styre. Min bedrift BOenheten er et resultat av vårt ønske om å få gjøre en forskjell. Vi dekker et behov det offentlige ikke kan dekke selv - og jeg er stolt over bedriften min.

Debatt med temperatur
Etter at omsorgsgründere hadde fått holdt sine innledninger, var det tid for å slippe politikerne til på scenen. Stortingsrepresentantene Olaug Bollestad (KrF), Snorre Valen (SV) og Ola Elvestuen (Venstre) ble flankert av partileder i Rødt Bjørnar Moxnes som har forhåpning om å komme på tinget etter høstens stortingsvalg. Det ble en debatt med stor temperatur og høyt engasjement:

 - For velferdsprofitørene er det først og fremst et mål om å skaffe eierne avkastning. Men vi i Rødt mener at skattepengene ikke skal gå til rikinger, sa Bjørnar Moxnes og fikk støtte fra Snorre Valen fra SV.

De fikk svar fra Ola Elvestuen:

Dere er så konservative og gammeldagse. Vi trenger private innovatører. Det er en illusjon å tro at det offentlige alltid er best. Vi kan gjerne diskutere utbyttebegrensninger, men ikke gå løs på aktørene, sa nestlederen i Venstre.

KrFs Olaug Bollestad startet sitt innlegg med å gi sin definsjon av begrepet "velferdsprofitør":

- Det er en som har kommet seg til midler på umoralsk vis.

 Hun var ellers opptatt av at hensynet til brukerne alltid må komme i første rekke når det offentlige konkurranseutsetter omsorgstjenester.

Stortingsrepresentant Olaug Bollestad (KrF), partileder i Rødt Bjørnar Moxnes, stortingsrepresentant Snorre Valen (SV) og nestleder i Venstre Ola Elvestuen (Venstre).

Stortingsrepresentant Olaug Bollestad (KrF), stortingsrepresentant Snorre Valen (SV), partileder i Rødt Bjørnar Moxnes og nestleder i Venstre Ola Elvestuen (Venstre).

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: