Aleris selger sin omsorgsvirksomhet til Ambea

Publisert

#205

UTVIKLING: Vi tror dette er bra for Aleris Omsorg Norges videre utvikling og fremtidige satsing da nye eiere vil gjøre det mulig å rendyrke fokuset på omsorgstjenester, sier Erik Sandøy, administrerende direktør for Aleris Omsorg Norge, om salget.

Det er i dag blitt enighet om en avtale som innebærer at Aleris selger sin omsorgsvirksomhet til Ambea. Salget gjelder totalt 305 virksomheter med nærmere 6.000 medarbeidere i Sverige, Norge og Danmark.

- Aleris blir nå et rendyrket helseforetak. Dette gir anledning til mer spesialisering og økt agilitet for alle våre helseforetak i Skandinavia.  Spesialisering driver kvalitet og effektivitet og fokuseringen skapere muligheter for ytterligere satsninger innom områder der vi ser en økt etterspørsel etter helsetjenester, sier Alexander Wennergren Helm, konsernsjef i Aleris.

- Aleris' omsorgs- og helsevirksomheter har det siste halvannet året vært driftet som frittstående segmenter. Effekten av denne delingen har vært tydelig positiv. Det er dermed logisk å la omsorgsvirksomheten fortsette denne utviklingen hos Ambea, som er spesialisert innen omsorgstjenester samtidig som Aleris kan fortsette spesialiseringen innen helse. Salget innebærer at Aleris Omsorg får anledning til å ytterligere akselerere sitt arbeid med kvalitet og fortsatt vekst. Salget innebærer også at Aleris reduserer sin nettogjeld med ca 2,65 milliarder kroner, sier Helm.

- Vil rendyrke fokuset

Aleris Omsorg Norges administrerende direktør, Erik Sandøy, kommenterer salget slik:

- Vi tror dette er bra for Aleris Omsorg Norges videre utvikling og fremtidige satsing da nye eiere vil gjøre det mulig å rendyrke fokuset på omsorgstjenester. Aleris Omsorg Norge har hatt en sterk utvikling med god vekst og utvidet tjenestetilbud. Stadig flere offentlige oppdragsgivere har vist oss tillit ved å la Aleris Omsorg Norge drifte velferdstjenester av høy kvalitet for dem. Tjenestetilbudet er utvidet med blant annet Brukerstyrt personlig assistanse (BPA), respiratorteam og seniortjenester.

EBITA for Aleris Omsorg, det vil si den delen som nå selges, var opp mot 127 millioner kroner i tredje kvartal (LTM). EBITDA var opp mot 163 millioner, inkludert omstruktureringstiltak i den samme perioden.

15.000 medarbeidere

Aleris har siden 2010 vært et heleid datterselskap av Patricia Industries, som er en del av Investor AB med virksomheter i hele Skandinavia. Aleris-konsernet omsatte for 4,1 milliarder kroner (SEK) i 2010 og 10,4 milliarder kroner (SEK) i 2017. Aleris Omsorg leverer tjenester innen eldreomsorg, barnevern og psykisk omsorg. Tjenestetilbudet har de siste årene blitt utvidet med blant annet brukerstyrt personlig assistanse (BPA) i Norge, Plaza-boliger som er et sterkt konsept innen eldreomsorg i Sverige og sosial omsorg i Danmark. Kvaliteten og brukertilfredsheten er høy.

Ambea, som nå har kjøpt Aleris' omsorgs- og helsevirksomheter, ble grunnlagt i 1996 har har sitt hovedkontor i Solna i Sverige. De har i dag cirka 500 enheter over hele Sverige og flere steder i Norge. De har cirka 15.000 medarbeidere. 

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: