- Vi har strukket oss svært langt for å unngå streik

Publisert

#205

Sigbjørn Mygland.

Norsk sykepleierforbund (NSF) gikk torsdag streik etter å ha sagt nei til et bedre tilbud enn det man ellers har fått i årets lønnsoppgjør

Presse kan kontakte NHOs pressetelefon 480 22 800

-  Vi har strukket oss svært langt for å unngå streik. Norsk sykepleierforbund fikk i løpet av meklingen tilbud om et bedre oppgjør enn det privat sektor forøvrig har fått. Til tross for dette velger NSF å gå ut i streik. Dette er vanskelig å forstå, sier direktør for arbeidsliv Sigbjørn Mygland i NHO Service og Handel.

I MEKLING: Her er partene i gang med meklingen hos Riksmekleren torsdag.

Dermed har 56 sykepleiere – fordelt på syv medlemsbedrifter – gått ut i streik fra torsdag 25. oktober.

- Flere av bedriftene som rammes av streiken driver tverrfaglig rehabilitering av mennesker som er i en sårbar situasjon. De fortjener ikke en ytterligere påkjenning. NSF skyver nå syke og behandlingstrengende foran seg i et forsøk på å oppnå betydelig mer enn det alle andre grupper har sagt ja til i årets lønnsoppgjør. Dette er noe vi ser på som uansvarlig, og vi beklager sterkt overfor de uskyldige som rammes, sier Mygland.

Dette sa NSF nei til:
  • Sykepleierne fikk tilbud om et like godt økonomisk oppgjør som NHO tidligere i år ble enige med 230.000 medlemmer i LO og YS om i det samordnede oppgjøret.
  • I tillegg fikk de tilbud om at alle sykepleiere i NHO-bedrifter med minst 10 års ansiennitet i lokaloppgjørene skal løftes til samme nivå som sykepleiere det for øvrig er naturlig å sammenligne seg med.
  • På toppen av dette tilbød NHO et nytt trinn på ansiennitetsstigen på 10 år, der satsene skal avtales ved neste hovedoppgjør.
Medlemsbedrifter som omfattes av uttaket:
  • Åstveit Helsesenter AS – NSF Hordaland.
  • Eurest Haukeland pasienthotell AS – NSF Hordaland.
  • Eurest Zefyr pasienthotell AS – NSF Nordland.
  • Eurest Ullevål pasienthotell AS – NSF Oslo.
  • Godthaab Helse- og rehabilitering – NSF Akershus.
  • Rehabiliteringssenteret Nord-Norges Kurbad AS – NSF Troms.
  • Ringen Rehabiliteringssenter AS – NSF Hedmark.
Lurer du på noe?

NHO Service og Handel har sendt utfyllende informasjon til medlemsbedriftene som omfattes av plassfratredelsen.

Medlemsbedrifter som har spørsmål knyttet til meklingen, kan kontakte advokatene i NHO Service og Handel på tarifftelefon 917 10 213.

For pressehenvendelser, kontakt NHOs pressetelefon 480 22 800

Mer informasjon om streik kan du finne her: https://www.nhosh.no/jus-hjelp/lonn-og-tariff/nyheter/nar-bedriften-rammes-av-konflikt/

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!