Private helseaktører får kompensert ekstra kostnad

Publisert

sykehjem

NHO Service og Handel har fått gjennomslag for at private og ideelle aktører, som yter velferdstjenester for det offentlige, kan kompenseres for ekstrakostnader de har grunnet korona.

- En god del av vårt offentlig finansierte helse- og omsorgstilbud leveres på kontrakt av private aktører, og de opplever nå det samme som kommunale og statlige helseinstitusjoner: enorme ekstrakostnader. Jeg er svært glad for at stortinget sikrer at disse også kompenseres for den store innsatsen de gjør for pasienter, brukere og beboere rundt om i Norge, sier Anne-Cecilie Kaltenborn. leder av NHO Service og Handel.

I en enstemmig merknad i innstillingen, som Finanskomiteen la frem for Stortinget tirsdag, står det at:
«Stortinget ber regjeringen vurdere hvordan private og ideelle aktører som yter velferdstjenester kan kompenseres for ekstrakostnader de har grunnet virusutbruddet.»

Komiteens flertall, alle unntatt medlemmet fra Rødt, slutter seg regjeringens forslag til innretning av kompensasjonsordningen for bedrifter med betydelig omsetningsreduksjon som følge av virusutbruddet. Flertallet påpeker at arbeidet med kompensasjonsordningen av nødvendighet har skjedd svært raskt. Mange av detaljene i ordningen vil derfor fastsettes gjennom forskrift.

Flertallet viser til at private og ideelle leverandører innen barnevern, BPA og helse og omsorg er viktige aktører i samfunnet, særlig i en krisetid. Mange av disse har nå store ekstrakostnader i forbindelse med vikarer grunnet sykefravær og karantene. Det er viktig at det også etter virusutbruddet er et godt tilbud av både offentlige, ideelle og private aktører.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: