-Burde være like ukontroversielt  som å kjøpe melk og brød

Publisert

Rullestolbruker

Fritt brukervalg handler blant annet om om å gi mennesker med funksjonsnedsettelser mulighet til å velge hvem de vil ha hjelp fra. (Foto: ColourBox.com).

Det har vært høring om fritt brukervalg i dag. - Om 10-15 år er dette tema like ukontroversielt og upolitisk som det i dag har blitt å kjøpe melk og brød etter kl 17 på hverdager. Det var det også stor motstand mot for 40 år siden, sa Torbjørn Furulund under høringen.

Det var i dag, 3. mai, høring om for forslag om endringer i helse- og omsorgstjenesteloven (godkjenningsmodell for fritt brukervalg) - Prop. 116 L (2020–2021).

Torbjørn Furulund direktør for helse og velferd i NHO Service og Handel deltok i høringen.

Han understreket at hjemmetjenester skiller seg vesentlig fra institusjonstjenester ved at de foregår i pasienten/brukerens hjem. Det å ha innflytelse og påvirkningskraft på hvem som faktisk skal utføre tjenester for deg i ditt eget hjem, er grunnleggende rettigheter i en moderne velferdsstat. Brukervalg handler ikke først og fremst om å velge noe i utgangspunktet, men viktigere, å kunne velge bort noe for noe bedre.

Les Furulunds innlegg (pdf).

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: