-Vi dro på epleslang og det ga mersmak

Publisert

#205

Johan Blokhus (til venstre) og Nils Soler Sylte plukket epler og bakte kaker sammen med de eldre. Med på epleplukking var også ungdommene Frida Espe og Vanessa Michler.

Fire ungdommer har vært sammen med beboere og plukket epler. Etterpå bakte de kaker på Grefsenhjemmet i Oslo. I morgen, tirsdag, er det kakefest på sykehjemmet.

-Tanken med "epleslang" er at beboerne, som har vokst opp i nærområdet, møter barn, som opplever Oslo med sine bakgårder og eplehager, slik de selv gjorde i sin ungdom.  Vi prøver å få til opplevelser som ikke er detaljstyrt. Vi prøver å legge til rette for en trygg og hyggelig stund for alle, forteller Ingrid Blokhus, fagsjef ved Grefsenhjemmet. Dette sykehjemmet er medlem av NHO Service.

Ingrids sønn Johan og tre andre tenåringer fra Bjølsen skole sa ja til å bake kaker. De ønsker også å  selge kort og doruller for å tjene penger til en Berlintur med klassen.

- Ungdommene var positive og nysgjerrige på ideen om epleslang med beboere. Jeg søkte om penger fra Oslo kommune for å finansiere transport, personalet og en liten godtgjørelse for ungdommene, forteller Ingrid.

-Så dro vi på epleslang, og det ga mersmak. I helgen har Johan og Nils skrelt og skåret opp eplene, og bakt eplekake fra bunn av. Ungdommene har avtalt et nytt møte med beboerne tirs. 26.sept. i Erindringsrommet på Grefsenhjemmet, der de skal spise epleslangskake sammen.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: