Bedre sykehjem med ISO 9001

Publisert

Kvalitetsledelse i helsesektoren har et stort potensial. Medlem av NHO Service, Grefsenhjemmet i Oslo satser tungt på dette.

Daglig leder Julie Mittet og Grefsenhjemmet har vært tidlig ute med å ta i bruk ISO-sertifisering innen ledelse

– Ved hjelp av ISO 9000-serien om kvalitetsledelse har vi fått tak i motivasjonen hos både ansatte og brukere på sykehjemmet, forteller Ingrid Blokhus. Hun er fagsjef og kvalitetskoordinator ved Grefsenhjemmet i Oslo, et privat ideelt sykehjem med nesten 100 plasser som tildeles via Sykehjemsetaten i Oslo kommune.

Grefsenhjemmet jobber systematisk med brukerstyrte helsetjenester og kvalitetsforbedring. Tilbakemeldingene er gode fra både brukere med pårørende og fra Sykehjemsetaten. Avtalen med kommunen er bakgrunnen for at Grefsenhjemmet benytter ledelsessystemer fra Standard Norge, nærmere bestemt ISO 9001:2015 Ledelsessystem for kvalitet.

– Avtalen med sykehjemsetaten inneholder en rekke kvantitative og kvalitative mål, blant annet krav til budsjettrammer og minstebehandling, og krav i forhold til trykksår, tannhelse og trivsel hos brukerne. Alt dette kan vi registrere, kontrollere og forbedre gjennom ledelsessystemet, forteller Blokhus.

Grep om målsettingen

Grefsenhjemmet tok i bruk ISO-standarden for kvalitetsledelse første gang i 2008, på initiativ fra daglig leder Julie Mittet. Da Ingrid Blokhus begynte ved institusjonen i 2011, tok hun i bruk standarden for å jobbe med forbedring på tvers av faggruppene, en organisatorisk vanskelig oppgave. Målet var å få ulike krefter til å trekke i samme retning, samtidig som alle blir anerkjent og får handlingsrom på sine individuelle premisser.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: