Trude Wester er Årets Talsperson 2017

Publisert

#205

Trude Wester mottok prisen tirsdag kveld av Maalfrid Brath (tv) og Kathinka Friis-Møller (th) (Foto: Baard Fiksdal).

Trude Wester i Privat Omsorg Nord er kåret til Årets Talsperson 2017 av NHO Service.

Prisen ble delt ut i forbindelse med vår generalforsamling og årskonferanse denne uken.

Sykepleieren Trude Wester er gründer og daglig leder av Privat Omsorg Nord som drifter hjemmetjenester. Virksomheten har 75 årsverk og 58 millioner kroner i omsetning i 2017.

Trude Wester er pioneren som i 2001 var blant de første i Norge som startet med private hjemmetjenester som alternativ til det kommunen hadde å tilby i Tromsø. Hun ønsket å gi folk valgfrihet og god kvalitet. Nyskapingen fikk stor media-oppmerksomhet. En rekke andre sykepleiere ble inspirert til å starte tilsvarende virksomhet. Disse bedriftene, som har møtt ideologisk motstand, har hatt Trude Wester som sin fremste forsvarer. Hun har stått i stormen og håndtert pressen på en slik måte at det er få i Tromsø som ikke vet hvem Trude Wester er og hva hun står for. Denne posisjonen bruker hun aktivt i intervjuer, til å være vertskap for helseministeren på bedriftsbesøk og ved en rekke andre anledninger.

Juryens begrunnelse:

Trude Wester vinner NHO Service-prisen som Årets Talsperson for å ha spilt en sentral og krevende rolle som talsperson i en langvarig politisk debatt, der selve omdømmet til private aktører står på spill. Servicebransjen har mange gode talspersoner som er nominert i år, men å ta rollen som talsperson på vegne av en bransje har, ut fra juryens vurdering, ikke vært så krevende for noen som for Trude Wester i helse- og velferdsbransjen. Prisen er velfortjent, og inspirerende for oss andre. 

Juryen

Juryen har bestått av Gunnar Stavrum (redaktør i Nettavisen), Ole Erik Almlid (NHO-sjef) og Kathinka Friis-Møller (leder for Compass Groups nordiske virksomhet).

Kriteriene:

Prisen tildeles en person som siden forrige generalforsaling gjennom sitt arbeid, sin formidlingsevne, sin mediedeltagelse, samfunnsnyttige innsats eller sin serviceinnstilling har bidratt i norsk opinion til å løfte bevissthet om og omdømmet til servicebransjen og/eller næringslivet generelt. 

De øvrige nominerte

De øvrige nominerte til prisen som Årets talsperson 2017 var som følger: 

Monica Sivertsen i Durapart

Monica Sivertsen, kommunikasjonsansvarlig for Arbeid & Inkluderingsbedriften Durapart i Arendal,  er nominert for målrettet arbeid over tid med å markere Durapart og bransjen i medier og overfor publikum på Sørlandet. Monica Sivertsen skaffet nasjonal interesse for hvordan servicebransjen kan være et godt arbeidssted gjennom prosjektet "Servicekurs" i samarbeid med Nav, og fikk blant annet besøk og medieoppslag med statsrådene Anniken Haugli og Monica Mæland. Sivertsen var også prosjektleder for et av Arendalsukas mest besøkte arrangement om utenforskap, referert i både TV Sørlandet, Fedrelandsvennen og Agderposten. 


Tor Brekke i Hero

Tor Brekke er konsernsjef i Hero, som driver asylmottak, tolketjenester og integreringstiltak. Han er nominert for å ha vært bransjens mest siterte mann i både i aviser, radio, fjernsyn og på ulike debattarenaer, alltid rolig, saklig og faktaorientert. Tor Brekke har vært en pådriver for utvikling av statistikk om bransjen som avliver myter om drift av asylmottak. I en tid der bransjen sier opp mange hundre ansatte, får Brekke hederlig omtale som arbeidsgiver. Dette bidrar til å styrke Tor Brekkes troverdighet som en god talsmann for bransjen.

Geir Hansen i Attendo

Geir Hansen er markeds- og kommunikasjonsansvarlig i Attendo, og nomineres for sitt arbeid med å gjøre privatdrevne sykehjem kjent for kvalitet, innovasjon og livskvalitet. I presse, sosiale medier og på annet vis får vi høre om bibliotek og kafeen "Mind the gap" på Romsås sykehjem, kafeen "Antikvariatet" på Rødtvet sykehjem. I en snøfattig vinter i Oslo 2017 leide han snøkanon slik at det ble akebakke for barnehagene utenfor Paulus sykehjem, og beboerne der fikk sitte og se på aking og drikke kakao. På samme sted er det ølbrygging sammen med de eldre, med "Biergarten" på terrassen, også åpen for publikum. Ordføreren kommer  gjerne og tenner julegrana på tunet.



Lena Owrum Vonka i Lenas Helsepersonell

Lena Owrum Vonka er gründer og bedriftsleder av vikarbyrå innen helsepersonell, helsesekretær-utdanning, og en skrivetjeneste av journaler for sykehus. Lena Vonka nomineres for sin rolle som talsperson for bemanningsbransjen i en krevende tid. Hun har i året som gikk deltatt i NHO's ambassadørprogram hvor hun overfor Stortingspolitikere har forklart hva denne bransjen bidrar med. Lena Vonka rekrutterer selv aktivt gjennom NHO's inkluderingsstrategi for personer med hull i CV'en, "Ringer i vannet", noe som ledet til besøk av statsminister Erna Solberg, med gode oppslag i sosiale media. I år er Vonka også med på opptak til en realityserie i TV2 som følger personer med autisme som prøver å få seg jobb. 

mann

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: