Bedre mat, bedre livskvalitet

Publisert

karbonade

Foto: ColourBox.com.

Lukta av hjemmelaget mat fra kjøkkenet, gir beboerne på vår medlemsbedrift Rødtvet sykehjem mer glød i kinnene. – Jeg er for gammel til å være sunn og vil ha den maten jeg liker best, sier Jan Stangeland (80) til Vårt Land.

Rødtvet sykehjem er driftet av Attendo.

I Oslo stod hver tredje beboer i kommunale sykehjem i fare for å bli underernært, viste en undersøkelse fra 2013.

I fjor høst signaliserte regjeringen at de ville bedre mattilbudet for eldre. Hanne Maren Blåfjelldal i Landbruks- og matdepartementet, var ikke i tvil om at god matomsorg ville redusere medisinbruk og gi bedre livskvalitet. I kvalitetsreformen «Leve hele livet», som trådte i kraft 1. januar, utgjør mattilbudet en vesentlig del.

Mer om saken i Vårt Land

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: