Barneministeren vil ha granskning av barnevernsaktører

Publisert

Kulturminister Linda Hofstad Helleland

Barneminister Linda Hofstad Helleland (Foto: CF-Wesenberg@kolonihaven.no).

Private barnevernsaktører skal granskes, varsler barne- og likestillingsminister, Linda Hofstad Helleland til VG. - Meget bra. Vi ønsker tiltak som bidrar til økt seriøsitet velkommen, sier Maria Reklev, fagsjef for bransjen i NHO Service og Handel.

- Åpenhet og tilitt er helt avgjørende for barnevernet. Vi ser derfor frem til en gjennomgang av økonomi og andre forhold. Det er viktig å få ryddet vekk useriøse adferd, sier Maria Reklev.

– Det er det offentlige som skal ha ansvaret for barnevernet i Norge. Men da må det offentlige også ha full kontroll over de private barnevernsaktørene, sier Linda Hofstad Helleland (H) til VG.

Barneministeren sier til avisen at hun ikke ønsker kroken på døren for det private tilbudet, da det vil føre til store konsekvenser for barn i fosterhjem og institusjoner.

– Et mangfold i barnevernstjenesten er viktig for å imøtekomme det enkelte barns behov. Men det innebærer at vi sikrer oss mot at fellesskapets penger ikke skal gå til å gjøre folk rike, men til omsorg for de mest sårbare barna, sier barneministeren.

– Vi skal gå gjennom rammebetingelsene og pengestrømmer. Det kan også være hensiktsmessig å gå grundig inn i noen regnskaper. Det regner jeg også med at bransjen vil være helt åpen for. Helleland forklarer at rammevilkår handler om lover og regler for kjøp av tjenester.

Mer om saken i VG

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: