Riksdagen sier nei til gevinstbegrensning innen velferdstjenester: - Seier for mangfoldet

Publisert

#205

Anne-Cecilie Kaltenborn (fra venstre), administrerende direktør i NHO Service og Handel, og Carola Lemne, generaldirektør i Svenskt Näringsliv. Foto: Baard Fiksdal/Svenskt Näringsliv.

Svenske Riksdagen sier nei til innstramminger som ville ha begrenset mangfoldet av velferdstjenester i vårt naboland.

- Dette er en seier for mangfold og valgfrihet. Forhåpentligvis innebærer dette slutten for destruktiv politikk som har bremset utviklingen innen velferd, sier generaldirektør i Carola Lemne, generaldirektør i Svenskt Näringsliv, som er en svensk arbeidsgiverorganisasjon for private virksomheter i Sverige.

Færre nye bedrifter

Svenskt Näringsliv skriver på sin hjemmeside at regjeringens planer om å begrense gevinsten har ført til et fall i nyoppstartede velferdsbedrifter det siste året. Men nå er altså forslaget nedstemt i Riksdagen.

Administrerende direktør i NHO Service og Handel, Anne-Cecilie Kaltenborn, sier seg enig med Lemne i Svenskt Näringsliv.

- Seier til fornuften

- Forslaget var så dramatisk at det i praksis var et dødsstøt mot samarbeidet mellom offentlig og privat i Sverige, sier Kaltenborn.

- Riksdagens avgjørelse er en seier for fornuften. Nå bør debatten handle om det som er viktig, nemlig å sørge for god kvalitet og bærekraftige velferdstjenester for alle, legger hun til.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: