Ny bransje i NHO Service

Publisert

Språktjenester er en ny bransje i NHO Service.

Språktjenester leverer muntlig tolkinger og skriftlige oversettelser. Dette er en voksende bransje i et stadig mer internasjonalisert og digitalisert samfunn. Markedet er anslått til å være på om lag 700 millioner kroner årlig i Norge.

I Norge har private aktører de siste 30 årene spilt en sentral rolle i oppbygging av tolkebaser og formidlingskonsepter av tolketjenester til det offentlige (politi, rett, barnevern, sykehus med mere).

- Vi går inn i NHO Service fordi organisasjonen har langt erfaring med å bistå private aktører som opererer i det offentlige tjenestemarkedet, sier Richard Engen (bildet). Han er daglig leder i SALITA Tolke- og translatørtjeneste AS.

Nettverk Engen blir leder i et nettverk som nå bygges opp for denne typen bedrifter i NHO Service.

Vi ser muligheter til å dra veksler på NHO Services erfaring med oppbygging av bransjer og arbeid med rammebetingelser. Vi er særlig opptatt av offentlig anbud og er engasjert i å utvikle et bedre kontaktnett inn mot utdanningssystemene. Vi vil lage en ressursbase for å kunne påvirke og etablere dialog med ulike aktører, sier Engen. Han understreker at Språktjenester har felles interesser med andre bedrifter i NHO Service som er engasjert i mangfoldsfeltet.

Regulering av bransjen - Fra myndighetenes side er det nå et mye sterkere fokus på rammeverk og det regulatoriske rundt bransjen og våre tjenester, sier Engen.  I den pågående profesjonaliseringen mener han at det er viktig at de private leverandørenes kunnskap og erfaring blir anerkjent.

- Dette skjer ikke av seg selv, uten at vi opptrer profesjonelt, koordinert og forutsigbart. Vi ønsker å påvirke og være endel av bransjens utvikling, sier Engen.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: