Villa Skaar Jevnaker er best av 47 sykehjem

Publisert

Foto: Villa Skaar Jevnaker.

I en brukerundersøkelse ved sykehjem hvor Oslo kommune driver eller har avtaler med, kommer Villa Skaar Jevnaker best ut av samtlige, melder Ringerikes Blad i dag.

Oslo kommune gjennomfører årlige brukerundersøkelser på sykehjem som kommunen driver eller har avtaler med. En av brukerundersøkelsene retter seg mot beboerens pårørende for å kartlegge tilfredshet med hjemmet deres nærstående bor på. Dette er en kvantitativ undersøkelse som har blitt gjennomført i snart ti år og hvor spørsmål og utforming har vært ganske lik. Det er 47 sykehjem som deltok i undersøkelsen. Undersøkelsen retter seg både mot private, ideelle og kommunale drivere som levere sykehjemstjenester til Oslo kommune.

- Vi er veldig glade for det gode resultatet, for det er helt avgjørende for oss å ha fornøyde brukere. Dersom vi ikke leverer kvalitet, så har vi ikke livets rett. Dette har kanskje utfordret oss til stadig å forbedre og utvikle tjenesten, og å ta våre brukere på alvor, sier Administrerende direktør i Villa Skaar, Richard Skaar Thorsrud i en pressemelding.

- Vi setter krav til våre sykehjem om at de skal arbeide etter Skaar-Modellen. Det betyr mer tid til beboerne slik at hver enkelt blir sett og hørt, sier Thorsrud (bildet).

- I utgangspunktet burde vi ha større utfordringer med å få fornøyde pårørende enn sykehjemmene i Oslo. De pårørende må reise lengre for å komme til oss, noe som kan oppleves som tungvint. Noen har også opplevd skuffelse når deres nærstående har blitt sendt ut av byen for å komme til et sykehjem, sier Skaar Thorsrud.

- Det er derfor viktig for oss at de får en god mottakelse når de kommer for første gang, samt å sørge for at dette fortsetter hver gang de kommer på besøk. Det er også viktig å ha en god dialog med pårørende for å lære beboeren bedre å kjenne. Det er viktig for oss for å kunne gi et godt og individuelt tilbud. De pårørende skal også oppleve at vi har høy faglig kompetanse og gir god og lettfattelig informasjon, sier Skaar Thorsrud til Ringerikes Blad.

Villa Skaar er medlem av NHO Service.
Oslo kommuens Beboer- og pårørendeundersøkelser

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: