Kan ta i mot flyktninger fra Ukraina på kort varsel

Publisert

Heros flykningemottak i Berlin. Innfelt er Vidar Torheim, direktør for Hero Norge. Ifølge FN er 836.000 mennesker fra Ukraina registrert på flukt til nabolandene de siste sju dagene.

Vårt medlem Hero Norge kan trolig ta i mot 3500 flyktninger fra Ukraina på kort varsel. Hero får nå mange henvendelser fra eiendomsbesittere som ønsker å tilby sine lokaler.

-Gjennom helgen og de siste dager har vi hatt en rekke henvendelser fra eiendomsbesittere som ønsker å tilby sine lokaler dersom behovet melder seg. Vi har også henvendelser fra tidligere ansatte som ønsker å bidra, sier Vidar Torheim, direktør for Hero Norge.

Antallet plasser Hero eventuelt vil kunne stille til rådighet vil  kunne økes.

- Samtidig er ikke kapasitet i boligmasse alene nok for å huse flyktninger. Det må mye logistikk og annet på plass. Vi er invitert til møte med UDI i morgen og håper da på klare svar fra myndighetene hvordan de tenker å løse denne situasjonen og omfanget av det, sier Vidar Torheim.

- Jeg har for få minutter snakket med får fungerende leder i Tyskland og Berlin by melder i dag at Berlin alene forventer ca 20.000 flyktninger den kommende mnd. Vi har også et mottak nær grensen til Polen og det er i tirsdag også kommet henvendelser derfra. Tyskland er vesentlig nærmere konflikten og vil kjenne trykket først, sier Vidar Torheim.

Hero er en privat virksomhet som tilbyr tjenester rettet mot målgruppene asylsøkere, flyktninger og innvandrere. Hero er en av de største organisasjonene i Norge innenfor vårt fagfelt. Det første asylmottak ble etablert i 1987 og har siden vært en viktig aktør i utviklingen av det norske mottakssystemet. Som eneste virksomhet i Norge tilbyr Hero tjenester helt fra ankomst som asylsøker til Norge, videre gjennom mottaksoppholdet og til integrering i arbeid og utdannelse.

 

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: